CellClicker Update blog iets?

CellClicker Update blog iets?

Waddup persoon die dit leest,

Zoals ik beloofd heb op twitter, ben ik begonnen aan xXxAndroidLover123xXx 2.0 dat door het leven zal gaan als CellClicker. Deze keer is er soort van een verhaal maar dat is vooral om mijn vreemde game design keuzes te verantwoorden tbh dus verwacht niet te veel.
Op dit moment staat een redelijk compleet schema van de gameflow (is dat een woord?) op het whiteboard naast me en voor de kleine prijs van €33,98 krijg je daar een foto van. Of je komt gewoon af en toe terug naar deze post om te kijken naar de verse leaks.

Layout is overrated.

18/09/2017

Echte eerste dag programmeren. Heb gekozen voor JavaScript omdat:
a)Afgelopen paar maand in JS gewerkt
b)Kan het hier op de site zetten zodat je het kan spelen zonder iets te moeten downloaden (◕‿◕✿)

Eerst en vooral wil ik zeggen hoe aangenaam ik verrast ik ben over de kracht van “position: absolute”. Misschien is dit het eerste project waar ik niet 75% van mijn tijd besteed aan layout (ಥ﹏ಥ). Maar natuurlijk waren er ook “wat?”-momenten die langer duurden dan zou mogen. Denk aan “onLoad()” in plaats van “onload()” typen, of er achter komen dat de afmetingen van een HTML5 Canvas dom zijn.
Nu waar je echt voor kwam, de leaks:

 • In tegenstelling tot de meeste clickers gaat er niet 1 knop zijn, maar 3. Hoera.
 • ATP en aminozuren worden geproduceerd door 2 van die 3 knoppen. De laatste is nog een geheim.
 • De juiste verhouding ATP & aminozuren maakt een proteïne.
 • Proteïnen dienen als munteenheid.

Dat is het voor vandaag. Ik heb een redelijk drukke week dus verwacht niets voor het weekend.

xxx

19/09/2017

Nu dat de basic UI er is kan ik al een pre-alpha screenshot met jullie delen. Dat is het voor vandaag.

16/10/2017

Ik ben er achter gekomen dat uni best veel tijd en energie kost. Het hele upgradesysteem is ook nog niet zo uitgewerkt en dat heb ik nodig om echt verder te kunnen gaan zonder de angst dat ik hele stukken opnieuw ga moeten schrijven.

9/11

Hahahahahahaha.

Afgelopen twee weken was studeren en naar de les gaan gewoon m’n leven. Volgende week heb ik geen excuus meer.

Dingen die ik zeker wil hebben voor ik het op het wereldwijde web zet:

 • Upgrades
 • Savefile (cookie), die 100% gaat breken bij de eerste update
 • Een wil om te leven
 • Waarschijnlijk toch ook mitose-systeem

Lange termijn:

 • Alles wat aan de linkerkant staat in de UI
 • Eventueel dus nog mitose
 • End-game stage 1: genetisch algo gebruiken om eigenschappen van volgende generatie cellen te bepalen
 • End-game stage 2: cat clicker (ultra-lange termijn)
 • Mijn wil om op te staan
 • 1000 Dingen waar ik aan denk terwijl ik de andere dingen ben aan het implementeren

CellClicker heeft wel al een OFFICIAL MUSIC VIDEO(VEVO):


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *