Splatoon: The Game: The Art: The Non-Technical Edition

Splatoon: The Game: The Art: The Non-Technical Edition

Alrighty, de eerste echte post.

Een dag in september, ergens in mijn hoofd:

Wat als ik eens een hele slechte versie van het spel Splatoon probeer te maken in 2D ? We hebben toch nog niet veel huiswerk.

Na een paar domme foutjes heb ik iets dat werkt, maar het resultaat is teleurstellend: De x- en y-coördinaten van allemaal bolletjes worden opgeteld bij een willekeurig getal tussen -1 & 1, 60 keer per seconde. De bolletjes trillen en bewegen uiteindelijk in een willekeurige richting. Als er in een vakje meer orange bolletjes zijn dan blauwe, dan wordt die ‘tile’ orange en vice versa. Als er evenveel van elk team zijn is de tile grijs.

 

splatoon-dots-brokenWat als ik een beetje competitie toevoeg en de orange bolletjes laat weglopen van de blauwe & de blauwe de oranje laat achtervolgen… 


Woops, oranje behoort te vluchten van blauw. Waarom werkt het niet?

 

Even technischer: om de bolletjes te zien bewegen moet het zogenaamde canvas iedere keer ‘gecleard’ worden voordat ik de nieuwe bolletjes teken. Mocht ik dat niet doen krijg ik heel veel bolletjes die zo dicht bij elkaar liggen dat ze een lijn worden. Een lijn maakt het enigszins makkelijker deze bug te begrijpen omdat je het hele pad van de bolletjes kan zien. Dus laten we voor nu het canvas niet clearen.

splatoon-lines-brokenwillwow

 

splatoon-linesFast-forward een maand, ik vind eindelijk waarom oranje niet wegloopt van blauw en los het op. Ik vind de lijntjes iedere dag mooier worden en drop het idee van bolletjes. Damn, nu ze cirkelen bijna meteen rond het midden. Blauw gaat naar het midden en cirkelt blijft daar even. Maar daardoor verandert de tile die het verst weg is van blauw constant van bv. rechtsboven naar linksonder Maar één oplossing daarvoor: versnelling, snelheid en positie vectoren 🙂 . Tot nu toe konden de minions hun ‘target’ en hun snelheidsvector meteen veranderen. Door versnelling toe te voegen kunnen ze niet meteen omdraaien. Hoe verder een minion (bolletje) van zijn doel is, hoe groter de versnelling. Gewoon blauw & oranje was ook een beetje saai, dus nu hebben we blauw & regenboog.

 

splatoon-lines-colorEigenlijk zijn de blauwe lijnen veel saaier dan de oranje/regenboog, dus vaarwel blauw.

Iedere keer dat ik de minions teken, verhoog ik de variabele t met 1. Op basis van die t bepaal ik dan dan kleur van de bolletjes.

 

 

 

 

splatoon-lines-color-weed

Maar wat als ik t nu verhoog voor iedere minion die ik teken ipv voor alle minions samen…

Funky shit m8.

En dat is waar Splatoon nu is. Ergens vind ik dat het af is, ergens is het één van die dingen waar je altijd nog aan kan sleutelen.


Eén gedachte over “Splatoon: The Game: The Art: The Non-Technical Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *