Splatoon: The game: The art

Splatoon: The game: The art

Alrighty, de eerste echte post.

Een dag in september, ergens in mijn hoofd:

Wat als ik eens Splatoon probeer te maken in 2D om met deze JS library rond te experimenteren? We hebben toch nog niet veel huiswerk.

Veel te veel typos, domme fouten & gemiste this.’s later heb ik bolletjes die willekeurig over het scherm bewegen en een achtergrond die verandert op basis van de bolletjes. Let’s step up the game.

splatoon-dots-brokenWat als ik de twee teams realistischer maak en ze elkaars ‘tiles’ laat aanvallen? Mhhh, waarschijnlijk zouden ze al snel tussen twee tiles heen en weer vliegen. Maar wat als ik het ene team het andere laat achtervolgen?


Woops, oranje behoort te vluchten van blauw.

 

splatoon-lines-broken

Even wat functies commenten om makkelijker te debuggen…

 

 

 

 

willwow

 

splatoon-linesFast-forward een maand, ik vind eindelijk waarom oranje niet wegloopt van blauw en los het op. Ik vind de lijntjes iedere dag mooier worden en drop het idee van bolletjes. Damn, nu ze cirkelen bijna meteen rond het midden (De tile het verst weg van blauw verandert constant van de ene hoek naar de andere waardoor oranje in het midden blijft zweven en blauw blijft bij oranje). Maar één oplossing daarvoor: versnelling, snelheid en positie vectoren 🙂 . Hoe verder een minion (bolletje) van zijn doel is, hoe groter de versnelling. Gewoon blauw & oranje was ook een beetje saai, dus nu hebben we blauw & regenboog.

 

splatoon-lines-colorEigenlijk zijn de blauwe lijnen veel saaier dan de oranje/regenboog. Als ik enkel de regenboog draw ben ik zeker van de sweet 60fps (Commodore 64 master race).

Ik krijg de regenboogkleuren door de variable iedere frame met 1 te verhogen en dan de bolletjes in de kleur ‘hsl(t%230, 50%,50%)’ te tekenen.

 

splatoon-lines-color-weed

Maar wat als ik t nu verhoog iedere keer dat ik een bolletje teken ipv iedere frame…

Funky shit m8

 

 

 

 

En dat is waar Splatoon nu is. Ergens vind ik dat het af is, ergens vind ik het leuk om kleine dingen zoals de kleur te veranderen 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *